Stiri medicina laborator

Inapoi in lista de stiri | Home

CDC recomanda testul HIV anual pentru homosexuali si bisexuali

2010-09-27 14:05:50

Unul din cinci homosexuali sau bisexuali din 21 de mari orase din Statele Unite ale Americii (SUA) este infectat cu HIV, sustin oficialii sistemul sanitar american, potrivit Reuters, preluat de Agerpres.


Aproape jumatate din cei infectati nu stiu acest lucru. Tinerii, in special cei de culoare, sunt cei care au cele mai mici sanse sa cunoasca faptul ca sunt infectati cu HIV, conform unui studiu al Centrului American pentru Prevenirea si Controlul Maladiilor (CDC).


"Trebuie sa avem un raspuns mai hotarat in prevenirea raspandirii HIV in randul homosexualilor si al bisexualilor. Nu putem permite ca SIDA sa continue sa aiba acest bilant devastator in randul acestor categorii, in principal al tinerilor de culoare", a declarat dr. Jonathan Mermin, director al diviziei de prevenire a HIV/SIDA din cadrul CDC.


Cercetatorii CDC au inclus in studiu 8.153 de barbati care au facut sex cu alti barbati in 21 de orase americane. Ei au descoperit ca 19% dintre homosexuali sunt infectati cu HIV. In plus, studiul a relevat ca 28% dintre homosexualii de culoare sunt infectati cu HIV, fata de 18% in cazul barbatilor hispanici si 16% in cazul albilor.


Potrivit cercetarii, 59% dintre homosexualii negri nu stiu ca sunt infectati cu HIV, situatie in care se afla 46% din hispanici si 26% dintre albi.


De asemenea, si varsta joaca un rol. In segmentul de varsta 18-29 de ani, 63% dintre participantii la studiu nu stiau ca sunt infectati cu HIV, fata de 37% in intervalul de varsta de 30 de ani si peste, releva raportul CDC.


CDC recomanda ca homosexualii si bisexualii sa efectueze testul HIV o data pe an, iar cei care au mai multi parteneri de sex sau se drogheaza in timpul relatiilor sexuale sa se supuna la un astfel de test o data la trei pana la sase luni.

 

Sursa: Paginamedicala